Desim Help Site

Contacteer ons

Mijn radiatoren worden niet echt warm.

Dit artikel is bedoeld voor CV-installaties die centraal geplaatst staan (meestal in de kelder) en verarming en/of warm water verzorgen voor het hele gebouw of meerdere appartementen / studio's.

Onze nieuwe CV-installaties worden voorzien van een sturing die energiezuinig werkt.

Dit betekent: 

- dat ze rekening houden met het verschil tussen de buitentemperatuur en de gevraagde binnentemperatuur om te bepalen aan welk vermogen ze moeten werken.

- dat de gevoelstemperatuur van uw radiators van lauw tot warm schommelt. De radiators worden niet warmer dan wat de installatie nodig heeft om de ruimte op te warmen naar de gevraagde temperatuur.

- Temperatuur van een ruimte meet je met een thermometer en niet met het zoeken naar de gevoelstemperatuur van uw radiators.

- Voor thermostatische kranen, dient u rekening te houden met onderstaande foto/tabel om de gewenste temperatuur te verkrijgen.

- Onze CV-ketels worden begrensd waardoor de maximum temperatuur in uw appartement/studio overdag (tss 06:00u en 22:00u) niet hoger kan dan 22°C en 's nachts (tss 22:00u en 06:00u) niet hoger dan 17°C.

- Laat uw gordijnen niet hangen over de radiator en radiator-kraan heen. 

- Het is aanbevolen om uw thermostatische kranen, in de winter, nooit lager dan stand 2 te plaatsen. Als u de radiators toch volledig toe draait, hou er dan rekening mee dat uw appartement kan afkoelen tot 8°C. Om een volledig afgekoeld appartement terug op te warmen tot 21°C heeft de installatie meer dan 3u nodig. De ideale stand van uw thermostatische kranen is dus tussen 3 en 4 voor een temperatuur tussen 20°C en 22°C en wanneer u geen verwarming nodig heeft op stand 2. (Zoals u ook een thermostaat nooit lager dan 15°C hoort te zetten)